TELEFONLA ARAYAN DOLANDIRICILARA DİKKAT

30/09/2014, 14:18

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Son zamanlarda telefonla arayan dolandırıcılar artmaya başladı. Özellikle borcumuz olduğunu ileri sürerek yapılan bu dolandırıcılık şekline hep beraber dikkat etmeliyiz.

Sağlık hizmetlerinden aradığını söyleyerek; falanca yılda yada ayda aldığınız sağlık hizmeti için borcunuz var diyerek arıyorlar, ve kredi kartı numarası veya kişisel bilgiler istiyorlar. Sık sık hastaneye giden ve sağlık sorunlarıyla ilgilenen vatandaşlar bu bilgileri veriyorlar. İtiraz etmemiz halinde ise; elimizde belgeler var ödemezseniz icraya veririz diye korkutuyorlar. İstiyorsanız belgeleri kargoyla gönderelim diyorlar. Kargo ile gönderecekleri her türlü belgeye onay vermeniz veya alırken attığınız imzanız gerçekten borçlanmanızı sağlıyor.
         Beldemizde ve çevremizde bu tür dolandırıcılık şeklinin arttığı hakkında duyumlar aldık. Telefon ile arayarak kredi kartı numaranızı, kişisel bilgilerinizi kimseye vermeyiniz. Telefonda hiçbir konuda taahhüt vermeyin ve kabul etmeyiniz. Göndereceklerini iddia ettikleri kargoyu istemeyin, zorla gönderilen kargoyu ise imzalayarak almayınız. Kredi kartı borcunuzu taksitlendirelim diyenlere itibar etmeyin. Reklam ve satış amaçlı gelen mesajlara onay vermeyin ve geri arama yapmayın.

Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılara dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Başkanımız Adnan Pastırmacı; “Eğer sağlık kuruluşuna borcunuz varsa SGK’ dan öğrenilebileceğini, kredi kartı veya herhangi bir borcunu taksitlendirmek isteyenlerin ise bankalara gitmeleri gerektiğini, torba yasanın çıkması ile taksitlendirme vaadi ile bir çok dolandırıcının türediğini, eğer kişilerin borcu var ise taksitlendirmek için 01 Ekim’ den itibaren ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gitmeleri gerektiğini, gerekirse Belediye olarak bu konuda yardımcı olabileceğimizi “ söyledi.

Belediye Başkanlığı olarak tüm halkımızın bu konuya dikkat etmelerini temenni eder hayırlı günler dileriz.