GÜMÜŞÇAY ORTAOKULU ÇEVRE KİRLİLİĞİNE SAVAŞ AÇTI

6/06/2013, 15:04

Belediye olarak çevre bilincini geliştirmek ve doğaya zarar vermeden yaşama anlayışını geçerli kılmak için atık yağ toplama kampanyası başlatmıştık. Kampanya kapsamında, 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre ayçiçek yağı hediye edileceği haberini sitemizde duyurmuştuk.

Aşılamak istediğimiz çevre bilinci hedefini buldu. Gümüşçay Atatürk Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım dersi Öğretmeni Sevil ERCAN  ve öğrencileri İbrahim Can ERSÖZ, Eyüp CAN, Emre KORKUT, Şakir ŞENER grup etkinliği yaptı. Çevre kirliliğinin önüne geçmek ve çevre bilincini arttırmak amacıyla yağ toplama kampanyasını başlattılar ve ilk topladıkları 5 kiloluk yağı Belediyemiz’ e getirerek Başkanımız’ ın elinden 1 Lt’ lik Ayçiçek yağlarını aldılar.

Teknoloji ve Tasarım dersi öğretmeni Sevil ERCAN, evlerde kızartma amacıyla kullanılan yağların defalarca kullanıldığında kanserojen hale geldiğini ve kullanılmış bitkisel yağların çöpe atılmasının çevre kirliliğine neden olduğunu, 1 litre atık yağın lavaboya dökülmesi sonucu 1 milyon litre suyun kirlendiğini ve borularda tıkanmalara sebep olduğunu vurguladı.

Başkanımız Adnan PASTIRMACI, öğrencilere 1 litre’ lik yağı verirken Beldemizde okuyan öğrencilerimizin böyle bir çalışmaya imza atmalarını kutladı. Çevre bilinciyle çevre kirliliğinin önüne geçebileceklerini kanıtladıklarını dile getirdi. Bu davranışlarının tüm halkımıza örnek olmasını dileyerek teşekkür etti.

Belediye olarak kampanyamızın halen devam ettiğini bildirir, tüm halkımızın katılmasını dileriz.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI