GÜMÜŞÇAYDA 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

13/03/2012, 16:19

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ GÜMÜŞÇAYDA COŞKUYLA KUTLANDI.
GÜMÜŞÇAY CUMHURİYET MEYDANINDA GERÇEKLEŞEN KUTLAMALARA GÜMÜŞÇAY BELEDİYE BAŞKANI ADNAN PASTIRMACI, JANDARMA KARAKOL KOMUTANI FERHAT YİVLİİ , ATATÜRK İ.Ö.O MÜDÜRÜ SEBAHATTİN ERİS ,ÖGRETMENLER,ÖGRENCİLER,VELİLER KATILDI.

KUTLAMALARA İLK ÖNCE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ,SİLAH ARKADAŞLARI VE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞUYLA BAŞLANDI. DAHA SONRA İSTİKLAL MARŞININ OKUNMASININ ARDINDAN BELEDİYE BAŞKANI ADNAN PASTIRMACI YAPTIĞI KONUŞMADA " BUGÜN TBMM'NİN KURULUŞUNUN 92. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN MUTLULUĞUNU VE SEVİNCİNİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ. 23NİSAN DÜNYADAKİ İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR. ATATÜRK "BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİ YARININ BÜYÜKLERİ" DİYEREK SİZLERE VERMEMİZ GEREKEN ÖNEMİ EN GÜZEL ŞEKİLDE İFADE ETMİŞTİR. BİZLERİ BUGÜNLERE  KAZANDIRAN M.KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMETLE ANIYORUM. SİZ SEVGİLİ ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLAR,  HEPİNİZE SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM" DEDİ.

DAHA SONRA GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMAYI  YAPMAK ÜZERE  SÖZ ALAN ATATÜRK İ.Ö.O. MÜDÜRÜ SEBAHATTİN ERİS , " BUGÜN BÜYÜK ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TARAFINDAN EGEMENLİĞİN ULUSA GEÇİŞİNİN SAĞLANDIĞI GÜN OLAN 23 NİSAN 1920 TARİHİNİN 92. YILINI KUTLAMAK İÇİN BULUNUYORUZ. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLK MECLİSİN AÇILDIĞI 23 NİSAN 1920 GÜNÜNÜ ULUSUMUZA ÇOCUK BAYRAMI OLARAK ARMAĞAN ETMİS, BU YÖNÜYLEDE DÜNYA ÖLÇEĞİNDE EŞSİZ BİR LİDER OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR  TÜM ULUSUMUZUN VE ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYOR, BU VESİLEYLE BU GÜNLERİ BİZE ARMAĞAN EDEN BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'ÜN AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"DEDİ.