GÜMÜŞÇAY BELEDİYESİ BONZAİ UYARISI

25/07/2014, 14:13

Sentetik bir uyuşturucu olan Bonzai Çağımız gençlerini etkisi altına alıyor. Ailelerde korku ve endişeye yol açıyor. Yeni nesil çocuklarımız kandırılarak farklı türde, ulaşması kolay ve ucuz olan bu uyuşturucu maddeye alıştırılmaktadır.
         Uyuşturucu madde içerikli olan ve kullanımı esnasında insan metabolizmasına çok zararları dokunan Bonzai tamamen uyuşturucu maddeden ve bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak elde edilmektedir. Bonzai zararları ve etkileri kalıcı hasarlar bırakabilmek le beraber büyük ölçüde bağımlı hale gelmektedir.
         Bonzai Sentetik Cannabinoid ismi altındaki birçok maddeden oluşmaktadır. Tamamen kimyasal olan bu uyuşturucu madde bazı bitkilerin yapraklarına karıştırılarak ortaya çıkmaktadır. İçildiği zaman insan üzerinde çok büyük bir etkisi olmaktadır.
         Bonzai kullanan kişilerde; ağız kuruluğu, gözlerde kanlanma halüsinasyon görme, açlık hissi, ortam seçememe nerede olduğunu hatırlayamama, geçici körlük, geçici felç durumu, aşırı ölüm korkusuna bağlı panik atak, vücutta karıncalanma, kalp atışı hızlanması ve ani kalp durmasına bağlı ölüm görülmektedir.
         Belediye Başkanımız Adnan Pastırmacı konu ile ilgili olarak; “Beldemiz ve çevre köylerinde yaşayan, başta gençlerimiz olmak üzere çok dikkatli olmalıyız. Yanımıza yaklaşan yabancı kişilere karşı dikkatli olmalı, bir kereden bir şey olmaz denilerek bize teklif edilen bu tür maddeleri almamalıyız. Satmaya çalışan veya ikram etmeye çalışan bu tür insanları bulunduğunuz yerdeki en yakın emniyet güçlerine bizzat müracaat ederek veya Polis için 155’ i, Jandarma için 156 yı arayarak haber verelim. Unutmayalım ki kötü niyetli bu durumdaki insanları ihbar ederek yakalattığımız zaman geleceğimiz için büyük önem taşıyan pırıl pırıl onlarca gencin hayatını kurtaracağız.” dedi.
         Gümüşçay Belediye Başkanlığı olarak, halkımızı bu konuda uyarır, mübarek Ramazan ayının bu son günlerinde sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dileriz.