BELDEMİZDE YAĞMUR DUASI YAPILDI

21/02/2014, 16:13

Beldemizde, Cuma namazının kılınmasının ardından topluca yağmur duası yapıldı.

Ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle barajlarda su seviyesi azalırken, çiftçilerimizde büyük bir tedirginlik yaşanmaktadır. Kış aylarının ortasına gelinmesine rağmen kar ve yağmurun hasreti çekilmektedir. Bu gidişatın durması adına Allaha yalvarmak için Başkanlığımız öncülüğünde yağmur duası tertip edildi.

Cuma namazı sonrasında yapılan yağmur duasında, vatandaşlar ellerini açarak, kuraklığın sona ermesi, kazasız, afetsiz kar ve yağmur yağdırması ve bolluk, bereket için Allah’a dua etti.

Duanın ardından tüm halkımıza Belediyemiz tarafından yemek dağıtıldı. Dua’ ya Belde halkımızın yanı sıra çevre köylerden de vatandaşlar katıldı.

Dua’ nın ardından Başkanımız Adnan Pastırmacı Şubat ayının ortasına gelinmesine karşın hala kar ve yağmur yağmadığını, bu nedenle kuraklık yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu, bir an önce kar ve yağmurun yağması, toprağın ve barajların verimli olabilmesi için su ihtiyacının karşılanması amacıyla yağmur duasına çıktıklarını söyledi. Başkanımız Pastırmacı son olarak Tüm halkımız’ a katılımlarından dolayı teşekkür ederek; "İlk kez Şubat ayında yağmur duası yapıyoruz. İnşallah duamızın ardından kar ve yağmur yağar, toprak ve barajlar suya doyar" dedi.