KIZILAY KAN BAĞIŞ ARACI GÜMÜŞÇAYDA

28/01/2013, 11:32

''Kan Bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır'' Sloganıyla yola çıkan Kızılay kan bağışı aracı 24 Ocak Perşembe günü Gümüşçay'a geldi.
         Türkiye de kan bağışı toplamaya yetkili tek kurum olan Kızılayın belirli aralıklarla ülke genelinde vatandaşların ayağına gelerek kan bağışlarını toplaması uygulaması ile Gümüşçay'a gelen kan bağışı aracında 1 doktor 2 hemşire görev yaptı.
         Saat 10:00'da Belediye Başkanlığı önünde başlayan kan bağışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Vatandaşlar önce sağlıklı olduklarını , herhangi bir hastalık geçirip geçirmediklerini ve çeşitli bilgiler içeren bir form doldurarak sıralarını beklediler.
         Belediye Başkanımız Adnan PASTIRMACI'nın da kan bağışında bulunduğuçalışma saat 16:00 sıralarında sona erdi ve yaklaşık 25 vatandaşın kan bağışı yaptığı belirtildi.