BELEDİYEMİZDEN KAMPANYA

18/01/2013, 12:26

5 Litre bitkisel ve hayvansal atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı verilecektir.
Çocuklarımıza bırakılacak en büyük mirasımız temiz çevre olacaktır. Sayın vatandaşlarımız ve işletme sahiplerimiz, kullandığınız bitkisel yağları lavaboya dökmeyip, kapalı bir kapta biriktirin. Kızartmalarda kullanılan atık yağ defalarca kullanıldığında kanserojen madde haline geliyor ve bağışıklık sistemine zarar veriyor. Lavaboya dökülen her damla atık yağ, tamiri mümkün olmayan çevre felaketlerine neden oluyor. İnsan sağlığına ve çevreye önemli ölçüde tehdit oluşturuyor.

Bu önemli konuya hassasiyet göstereceğinize  inanıyorum. Çevreye ve insan sağlığına önem vermek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Araştırmalar gösteriyor ki 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletebiliyor. Bu yüzden hep birlikte biraz daha duyarlı olalım. Hanımlar atık yağları lavaboya dökmek yerine biriktirerek, 5 litre atık yağ için bizden 1 litre ayçiçek yağı alıp, aile ekonomisine de katkıda bulunacaklar.
             Belediye olarak çevre bilincini geliştirmek ve doğaya zarar vermeden yaşama anlayışını geçerli kılmak için atık yağ toplama kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında, 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre ayçiçek yağı hediye edilecek.  Eğer getirmekte güçlük çekerseniz Belediyemiz  telefonlarını arayarak haber vermeniz halinde hemen evinizden alınarak yerine yeni 1 litrelik yağ teslim edilecektir.
              Geleceğimizi korumak için hep beraber bu kampanyaya destek verelim.

Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI