YATMADIK ÇALIŞTIK VE KURTULDUK

6/12/2012, 14:31

GÜMÜŞÇAY BELEDİYESİNDEN DUYURU

Belde Belediyemiz kapanmaktan, köy olmaktan kurtuldu.

Sayın Cumhurbaşkanımız 05.12.2012 Çarşamba günü 6360 sayılı "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"  Anayasanın 89 uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir. Köy olacak beldelerin listesi 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Belediyemiz, Sayın Başkanımız Adnan PASTIRMACI öncülüğünde bir yıldır yaptığı çalışmalar neticesinde kapatılmaktan ve köy olmaktan kurtulmuştur.

Son bir yıldır Beldemiz nüfusunun meydana çıkması ve Köy olmaktan kurtarmak maksadıyla tüm evler kapı kapı gezilerek, doğum, ölüm, boşanarak dışarıya göç ve geçici çalışmak için Beldemiz’ e göç eden kişiler tek tek tespit edilmiştir. Başkanımız önderliğindeki geceli gündüzlü titiz çalışma ve yine Başkanımız’ ın sıkı takibi sonucu toplam 57 kişinin Beldemizde oturduğu halde adreslerinin dışarıda olduğu fark edilmiştir.  Yapılan çalışma sonucu bu 57 kişinin adreslerinin Nüfus Müdürlüğümüzde beyanlarına istinaden düzeltilmesi sonucu, 2011 yılı  Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre nüfusumuz 2.039 çıkmış ve Beldemiz köy olmaktan kurtarılmıştır. Beldemiz’ in daha cazip ve her geçen gün yaşanır hale gelmesinden dolayı  2012 yılında nüfusumuz 2.100’ ü aşmış olup halen artışı devam etmektedir.

İlimiz sınırları içinde bulunan 11 Belde Belediyesi, 2000 nüfusun altında ki Belediyelerin kapanmasıyla ilgili kanun için Hükümetimizin kararlığını neyazık ki göz önünde bulundurmamış, aynı titiz ve özverili çalışmayı yapmamış ve kapatılmaktan kurtulamamışlardır. Bu durum Belediyemiz ve Başkanımız tarafından büyük üzüntü ile karşılanmıştır.

Ancak Belediyemizin kapanmamış olması bizim için mutluluk ve gurur verici bir durumdur. Bundan dolayı bu durum öncelikle tüm Gümüşçaylı Hemşehrilerimize, İlimiz,  İlçemiz ile diğer Belde ve köy sakinlerine hayırlı olması temennisiyle duyurulur.

Belediyemiz ve Başkanımız her konuda aynı titiz ve özverili çalışmalarına devam edecek olup, Halkımıza layık olmaya,  Beldemizin ve halkımızın çıkarlarını korumaya devam edecektir.
                                                                                                                                                                                                            GÜMÜŞÇAY BELEDİYESİ