GÜMÜŞÇAY MERASI İSLAH EDİLİYOR

22/11/2012, 18:00

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Çanakkale İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Mera Islahı ve Yönetimi Projeleri kapsamında Biga İlçesi Gü
müşçay Beldesi merasında 500 dekar alanda yonca, korunga, çok yıllık çim ve Domuz ayrığı türlerinden oluşan 4’lü karışım kullanılarak yapay tohumlama yapıldı.

2010 yılında başlayan ve 2014 yılında bitirilmesi planlanan proje kapsamında 2140 dekar alana sahip Gümüşçay merasında 2010 yılında 110 dekar; 2011 ve 2012 yılında 500’er dekar; toplamda 1110 dekar olmak üzere meranın yaklaşık % 50 sinde yapay tohumlama bitti 2013 ve 2014 yılında diğer yarısının ıslahının yapılması planlanıyor.

Mera Islahı çalışmaları Mera Birliği ve Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacının destekleri, Belediye çalışanları ve belde çiftçilerinin traktör, alet ekipman ve işçilik şeklindeki geniş katılımlı yardımları ile yapıldı.

Projenin uygulanmasında Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gümüşçay Tarım Merkezi Sorumlusu Volkan CAN, Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personelleri Semra GENÇ; İlhan SEZER ve Mustafa BEDİR teknik destek verdiler.