Gümüşçay'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

31/10/2012, 11:59

Gümüşçay”da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.Gümüşçay Çarşı Meydanı’nda düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Okul Müdürü Sebahattin Eriş, Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanı Tahsin Bodur, Gümüşçay İl Genel Meclis Üyesi Vedat Tuna ve Abdullah Tekeli öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89'uncu yıl dönümünü bu yıl da milletçe büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak bir zaferle çıkan Türk milleti, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında, Türk milletinin fedakarlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır. Cumhuriyet, harpten çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve varoluşudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 89'uncu yılını kutluyor, Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Gümüşçay Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Selçuk Özcan”nın törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en mükemmel sistemdir. Bireyin hak ve özgürlükleri ancak ve ancak bu sistem sayesinde güvencede olabilir. Türk ulusu Cumhuriyet’e bağlanır ve de onu yüceltip geliştirmeye muvaffak olabilse işte o zaman demokrasinin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanır. Ve çağdaş toplumlar içindeki o hak ettiği yerini alır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk ”ün milli görevi olmalıdır.Bu duygu düşüncelerle Cumhuriyetin kuruluşunun 89 yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar. Başta büyük liderimiz Atatürk olmak üzere canlarını bu vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi de minnet ve şükranla anarım. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun ”dedi.