ALİ TALİP ÖZDEMİR BAŞKANLIĞIMIZ’ I ZİYARET ETTİ

8/07/2013, 14:05

Eski Bakanlarımızdan, Sayın Ali Talip ÖZDEMİR Belediyemizi ve Başkanımız Adnan PASTIRMACI’ yı makamında ziyaret etti.

Belediyemiz ve Beldemiz hakkında geniş bilgi alışverişinde bulunan Sayın Özdemir Belediye binamızı gezdikten sonra ziyaretinin ardından Beldemizden ayrıldı.

Yüksek lisans öğrenimini yaptığı dönemde siyasete yakın ilgi duyan Ali Talip ÖZDEMİR, 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde Konya-Ereğli'den Belediye Başkanı seçildi. İki dönem Ereğli Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Özdemir, 1987 genel seçimleri için bu görevinden ayrılarak, Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Milletvekili olduktan sonra bir süre Turgut Özal döneminde ANAP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ali Talip ÖZDEMİR, TBMM'de kurulan Çevre Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

1991 yılında Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığında kurulan kabinede Çevreden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Talip ÖZDEMİR, Çevre Bakanlığı'nın kurulmasıyla da ilk Çevre Bakanı unvanına sahip oldu.

1992 yılında yapılan ara yerel seçimlerde İstanbul - Bakırköy Belediye Başkanlığı’na aday olan ve seçilen Ali Talip ÖZDEMİR, iki dönem bu görevini sürdürdü. Bakırköy Belediye Başkanlığı yanı sıra Marmara ve Boğazlar Belediyeleri Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Ali Talip ÖZDEMİR, Avrupa Belediyeler Birliği 1995 erken genel seçimlerinde İstanbul'dan üyeliğinde de bulundu. İstanbul'da milletvekili seçilen Ali Talip ÖZDEMİR, ANAP ve DYP'den oluşan 53. Hükümetinde Basın ve Enformasyondan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

11 Ocak 2003 tarihinde yapılan Anavatan Partisi 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlık görevine seçildi.

Ziyareti esnasında Belediye Personeli ve vatandaşlarla da sohbetlerde bulunan Özdemir sıcakkanlılığı ile dikkat çekti.

Bu
onur verici ziyareti ile bizleri ve Beldemizi  gururlandıran sayın Ali Talip ÖZDEMİR’ e saygılarımızı ve teşekkürlerimizi iletiriz.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI