TAŞOLUK BARAJI SULAMA TÜNELİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

9/04/2013, 18:11

Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Taşoluk Barajı Sulama Birliği Başkanı Adnan PASTIRMACI, Belde sakinleri ile birlikte Taşoluk Barajı ve Sulama kanalı Tünel yapım çalışmalarını yerinde ziyaret etti.

Taşoluk barajından sulama sahamıza yaklaşık 94.000 dönüm arazinin sulanması için yapılacak olan kapalı sistem sulama kanallarının bağlantısı için tünel yapımında sona gelindi. Bugün itibariyle açılacak 16 metrelik tünel ile 16 Nisan 2013 Cumartesi günü tünel yapım inşaatı bitecektir.

Taşeron firma tarafından yapılan tünelin 1.640mt.si kapalı alan, 150mt.si açık betonlama şeklinde yapılmış olup, bu iki tünelin bağlantısı yapıldıktan sonra toplamda 1.790mt olup, yapılan baraj, yapılacak olan kapalı sistem sulama kanalları ile birlikte yaklaşık maliyeti 100 milyon Türk Lirasını bulacaktır.

Çevremiz ve Beldemiz sulama alanı için büyük önem taşıyan bu çalışmanın tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz.

Belediye Başkanlığı